cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud

Wat doen wij praktisch gezien?

Eenmaal per maand houden wij op een woensdagavond een vergadering. Meestal is dit de tweede woensdag van de maand om 20.30 uur. Dit in aanwezigheid van de directeur en een leerkracht. Op die vergadering worden een aantal punten behandeld die betrekking houden op een komende activiteit (vb. de eetdag, schoolfeest…), de werkingsmiddelen, lange termijnplannen, en wordt er nagedacht en besloten wat we met onze financiële middelen kunnen bewerkstelligen. Tevens worden er punten behandeld die betrekking hebben op de algemene werking van de school.

Verder verlenen wij ook onze praktische en/of financiële hulp bij activiteiten georganiseerd door de school en/of door het oudercomité. Hierbij denken we aan de jaarlijkse carnavalsstoet, aan de receptie voor na de eerste communieviering, de receptie voor de laatstejaars afgestudeerden,  de eetdag, het schoolfeest, enz.

Samengevat komt het erop neer dat we één woensdagavond per maand 2 uurtjes vergaderen en ongeveer 1 weekenddag per 3 maanden als oudercomité bezig zijn. (de plezante debriefingen achteraf zijn op eigen risico bij te wonen)

 

Enkele voorbeelden van zaken die we als oudercomité de voorbije jaren hebben verwezenlijkt:

  • De natuurklassen worden elk jaar gesponsord door het oudercomité.
  • Aankoop van digitale schoolborden voor het vijfde en zesde leerjaar
  • Jaarlijkse opfrissing van lokalen en speelplaats tijdens de klusjesdag op het einde van de zomervakantie
  • Nieuwe fietsenrekken
  • Vernieuwing van de speeltuin met toffe, mooie en degelijke speeltuigen

In de mate van de het mogelijke wordt er op toegezien dat er een evenredige besteding gebeurt tussen de kleuters en de kinderen van de lagere leerjaren.

Dat we naast vergaderen ook nog een toffe bende, zelfs vriendenkring geworden zijn, mag blijken uit het feit dat we de laatste jaren op een heus weekend vertrokken zijn met onze hele gezinnen.

Dat is na 4 keer al een echte traditie geworden in oktober, waar we graag allemaal bij zijn.